• Waddell Kuhn posted an update 11 months, 4 weeks ago

    Hudba je univerzální. Protíná kultury a generace, aby lidi spojila, ve chvílích společného štěstí a nekonečného spojení. Hudba nám pozvedá náladu, osvěží nás a cítíme se lépe. Tanec na něj nás zbaví všech starostí. Víte ale také, že hudba má schopnost odemknout potenciál každého studenta.

    Hudba může studentům pomoci objevit jejich skryté vášně, staňte se lepšími komunikátory, získejte analytické myšlení a pociťte větší motivaci ke studiu.

    Vzhledem k tomu, že hudební výchova je pro studenty velmi přínosná, mnoho škol zahájilo programy hudební výchovy s cílem rozvíjet u studentů kreativní a sociální dovednosti. Hudební výchova je navíc vždy příjemná pro studenty i učitele.

    Pokud stále nejste přesvědčeni, podělíme se s vámi o některé pozitivní účinky, které může mít hudební výchova na studenty.

    1. Schopnosti zapamatování – vylepšeno

    Když hudební výchova začíná brzy, pomáhá studentům a dětem zlepšit jejich paměť. Studenti používají svou paměť při hraní k zapamatování poznámek a textů. Je to proto, že mohou plně zapojit svou paměť, pokud hrají hudbu pomocí listu. Právě z tohoto důvodu že rodiče a učitelé používají hudbu a písně k výuce, zapamatování a pomoci studentům zapamatovat si je. Toto vylepšené zapamatování jim může pomoci později v jejich akademické kariéře.

    2. Hudba ve škole pomáhá udržet studenty v zapojení

    Pro pro mnoho studentů může být škola nudnou zkušeností. Ale hudební výchova z ní může udělat radost. Stručně řečeno, hudba bude na http://www.pisnicky-pro-deti.eu působit jako závan čerstvého vzduchu. Hudba je navíc univerzální jazyk, který může spouštět reakce od jemných pocitů po výbušné energie. Po staletí byla hudba používána jako nástroj vzdělání a projev.

    Hudba je dnes ve třídě mocným nástrojem, který studentům pomáhá učit se nad rámec čtení a psaní. Studenti se mohou prostřednictvím hudby vyjádřit kreativním způsobem, což jim pomáhá budovat jejich sebevědomí. Hudba může podpořit jakoukoli předmět a pomáhá udržet studenty zapojené do třídy.

    Pokud se nejedná o samostatný předmět, mohou učitelé realizovat hudební výchovu ve svých běžných třídách. Můžete použít hudbu, která jim pomůže naučit se vědecké koncepty nebo si udělat 5minutové přestávky ve třídě.

    3. Vylepšené sociální dovednosti

    Hudba může studentům otevřít dveře k mnoha příležitostem; mají šanci vystupovat ve sborech, orchestrech a různých soutěžích. Studenti se mohou naučit, jak spolupracovat s ostatními, a získat zkušenosti s týmovou prací.

    Týmová práce a interakce zlepší jejich sociální a komunikační dovednosti. Hudební výchova také pomáhá studentům poznat a pochopit různé kultury a hudební tradice. Vědět o těchto variacích jim pomůže komunikovat s lidmi z různých kultur.

    4. Vytváří představivost

    Hudební výchova pomáhá stimulovat představivost studentů. Když studenti poslouchají hudbu, vytvářejí si mentální představy. Studenti také přicházejí s novými texty, notami a skladbami při vytváření hudby pro své třídní úkoly. Je důležité si uvědomit, že studenti potřebují představivost, aby mohli přicházet s novými nápady, vynikat ve své kariéře a žít naplněný osobní život.

    5. Rozvíjí kreativní myšlení

    Hudba podněcuje kreativitu a pomáhá řešit problémy a nacházet nová řešení. Studenti kteří získávají hudební vzdělání, jsou kreativnější v řešení problémů a řešení složitých situací.

    6. Relaxaci a léčení usnadňuje použití relaxační masáže

    Uvědomili jste si, že hudba byla prokazatelně formou terapie duševního zdraví ? Slyšeli jste správně! Ve škole je na studenty velký akademický tlak a stres. Neustálá úzkost ze zkoušek a domácích úkolů může ovlivnit jejich duševní zdraví.

    Hudební výchova umožňuje studentům relaxovat, zpívat nebo tancujte, aniž byste byli pod akademickým tlakem. Protože hudba léčí a uklidňuje duši a mysl, studenti se mohou vyrovnat s úzkostí a stresem efektivněji.